Kun olet lukenut ja ymmärtänyt Riistareeniä koskevat tiedot, ehdot ja varoitukset voit jatkaa halutessasi eteenpäin.

Ongelmia?

Riistareeniin pääsee useammilla www-osoitteilla, mutta ilmenneistä ongelmista (virheilmoituksia jne) johtuen ainakin toistaiseksi kannattaa käyttää ainoastaan suoraa osoitetta http://riistareeni.awardspace.com/. Tiedossa on, että ohjelma ei muista edellisellä kierroksella valittuna olleita kuvasarjoja - ongelma korjataan kun se löydetään. Lisäksi olisi mukavaa lukea enemmän kävijöiden kommentteja Riistareenin vieraskirjasta - kävijöitä kun näyttää liikennelaskurien mukaan olevan.

Käyttöohje

Testin aikana kirjoita kulloinkin näkyvän eläimen lajinimi tekstikenttään ja paina enter tai klikkaa Lähetä-painiketta. Kuvat tulevat satunnaisessa järjestyksessä, ja joistakin lajeista on useita erilaisia kuvia. Ainakin uusilla Firefox- ja IE-selaimilla pystyt etenemään testissä ilman hiirenkäyttöä. Joissakin kuvissa on useita oikeita vastauksia, jotka kaikki näytetään vastauksen tarkastuksen jälkeen seuraavan näytön yläreunassa. Kirjainten koolla ei ole merkitystä. Voit keskeyttää testin milloin tahansa kysymysnäytöstä löytyvästä linkistä ja palata tulosnäytön kautta tälle sivulle aloittamaan uuden testin. Ohjelma muistaa viimeksi valitut kuvasarjat.

Asetukset

Valitse alta ne kuvasarjat jotka haluat mukaan harjoitukseen. Sulkuihin on merkitty kuhunkin sarjaan kuuluvien kuvien lukumäärä. Mikäli et valitse yhtään kuvasarjaa, käydään harjoituksessa läpi kaikkien kuvasarjojen kaikki kuvat. Kuvasarjojen jaottelu on vastaava kuin kirjassa Metsästäjän opas (Gummerus, 2005), josta kuvat on myös lainattu. Kaikki kirjan lajikuvat ovat mukana, vaikka järjestys kuvasarjoissa saattaakin tuntua osin epäloogiselta.

Sorkkaeläimet (13)
Jyrsijät, jänikset, hylkeet (12)
Petoeläimet (19)
Sorsalinnut (28)
Sorsalinnut, profiilit (10)
Sorsalinnut, syyspuvut (20)
Kanalinnut (49)
Kahlaajat ja lokkilinnut (18)
Päiväpetolinnut (25)
Pöllöt ja varpuslinnut (28)
 
 

Valid XHTML 1.0!